Tips

Laat je als ondernemer vaker zien

Laat je als ondernemer vaker zien! Dat kun je op verschillende manieren interpreteren. Door vaker bij zakelijke relaties over de vloer te komen bijvoorbeeld (of ze mee te nemen de wildernis in). Of door uitgebreid gebruik te maken van diverse social media kanalen. Vooral wanneer je een startende ondernemer bent is dit een handig medium om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Maar waarmee je je echt wilt laten zien moet je de boer op. Bezoek beurzen, festivals en andere evenementen en deel bedrukte relatiegeschenken uit. Op die manier trek je de meeste aandacht en creëer je een blijvende herinnering aan jou als ondernemer.

Trek de aandacht

Met een persoonlijk relatiegeschenk trek je de aandacht en laat je zien dat je om de klanten geeft. Tijdens een vakbeurs kun je op deze manier de interesse wekken van potentiële relaties voor jouw onderneming. Kies daarvoor een relatiegeschenk uit dat echt bij jouw onderneming past. Voor de ICT-sector zijn legio gadgets te bedenken. Een powerbank, draadloos laadstation of een bluetooth speaker passen uitstekend bij deze branche. Wanneer je de aandacht wil trekken van klanten in de bouwwereld kun je kiezen voor een bedrukte rolmaat, gereedschap setjes of een zaklamp. Wat ook een goed idee is: laat canvas tasjes bedrukken met jouw logo of bedrijfsgegevens. In de bedrukte tassen stop je allerlei informatie over je onderneming en een aantal relatiegeschenken met bedrukking. Bijvoorbeeld een pen, aansteker en een sleutelhanger. Behalve deze gebruiksvoorwerpen zal de bedrukte tas ook vaker gebruikt worden. En daarmee komt jouw onderneming ook onder de aandacht bij anderen.

Houd het lokaal

Is je onderneming gevestigd in een kleine gemeenschap? Deel dan bedrukte relatiegeschenken uit op de plaatselijke school. Een tekenset met bedrukking, een jojo of ten tijde van de zomervakantie een strandbal met logo. Kinderen blij en jij promoot jouw bedrijf bij de ouders en leerkrachten. Ook plaatselijke sportevenementen zijn geschikte gelegenheden om je gezicht als ondernemer te laten zien en bedrukte relatiegeschenken uit te delen. Geef de sporters een drinkfles met bedrukking bijvoorbeeld. Verwen de bezoekers met een zonnebril waarbij op de pootjes jouw bedrijfsnaam staat. Zo kunnen ze een sportevenement goed volgen zonder dat ze last hebben van de verblindende zon.

Draag jouw boodschap uit

Bedrukte relatiegeschenken zijn de ideale manier om jouw onderneming extra te promoten. Niet alleen om nieuwe relaties te verkrijgen, maar ook om je huidige klantenbestand te bedanken voor het in jouw gestelde vertrouwen. En vergeet daarbij ook je werknemers niet. Alles valt of staat natuurlijk met hun inzet voor het bedrijf. Een uitgelezen moment om je waardering naar relaties en werknemers uit te spreken zijn de feestdagen. Een fleecedeken met bedrukking voor de koude wintermaanden, een bedrukte trolley met daarin allerlei luxe artikelen of een wijnset in een houten geschenkdoos. Maar ook op andere momenten in het jaar kun je ze met een bedrukt relatiegeschenk verwennen. Altijd leuk om te krijgen, maar zeker ook als ondernemer om weg te geven!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen