Tips

Waarom elke man een degelijk zakmes zou moeten hebben

Sommige mensen zeggen dat mannen beter geen zakmes kunnen dragen. En veel mannen, zelfs stoere kerels die gewend zijn op alles voorbereid te zijn, zullen het met hen eens zijn. Maar er zijn een paar heel goede redenen waarom elke man er altijd een bij zich zou moeten hebben. Als je het type bent dat graag op noodgevallen voorbereid is, of gewoon gerust wil zijn dat je weet dat je mes binnen handbereik is als je het nodig hebt, dan is dit artikel iets voor jou!

Waarom elke man een zakmes zou moeten bezitten

1. De meest voor de hand liggende reden is dat een zakmes in noodgevallen van pas kan komen. Het kan gebruikt worden als gereedschap om je te helpen dingen te repareren, of als wapen als je je moet verdedigen.

2. Een zakmes is ook geweldig voor alledaagse taken. Je kunt het gebruiken om pakjes te openen, fruit of groenten te snijden, of zelfs om je haar te knippen als je geen schaar bij de hand hebt.

3. Zakmessen zijn heel betaalbaar en ze gaan lang mee. Dus zelfs als je ze maar een of twee keer per jaar gebruikt, is het toch de moeite waard er een te bezitten.

De voordelen van het altijd bij je dragen van een mes

Je weet nooit wanneer je het nodig zult hebben.Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden om een zakmes bij je te dragen. Herinner je je die scène uit Pulp Fiction waarin Samuel L. Jackson zijn ‘samoerai zwaard’ vouwmes openmaakt? Hij had het niet kunnen doen als hij zijn switchblade niet in de binnenzak van zijn jasje had opgeborgen. Maar wat te denken van al die keren dat je te kort kwam, en niets geschikts kon vinden om te openen wat je ook maar wilde openen?

Het is misschien niet zo dramatisch of levensbedreigend als je auto langs de kant van de weg in panne staat, maar zo voelt het zeker wel als je wanhopig iets geopend moet hebben en geen toegang hebt tot gereedschap. Of wat dacht je van al die keren dat je je post? Met een zakmes is dat een ding minder waar je je zorgen over hoeft te maken.

Een zakmes is ook een prima zelfverdedigingswapen. Toegegeven, het is niet zo dodelijk als een pistool, maar in sommige gevallen kan het doeltreffender zijn. Een zakmes kan gebruikt worden om een aanvaller uit te schakelen door hem op andere kwetsbare plaatsen te steken. Het kan ook gebruikt worden als hulpmiddel om een aanvaller af te weren.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen