Tips

Neem deze dingen áltijd mee tijdens het survivallen in het wild

Onlangs bespraken mijn vrouw en ik wat we zouden meenemen als we met niets anders dan onze rugzakken het bos in moesten. Ze zei dat ze haar iPhone, sunblock en een deken mee zou nemen. Ik dacht er even over na voor ik me realiseerde dat al die dingen nutteloos zijn zonder stroom (of schaduw), bescherming tegen de zon (een hoed), of warmte (extra kleren). Met andere woorden: je kunt je zonder elk van die dingen redden als ze in de situatie niet voor je werken. Het enige wat je nodig hebt is voedsel en water – en kennis genoeg om geen planten te eten, tenzij je weet dat ze je niet zullen doden! Hier zijn enkele voorwerpen die elke outdoor avonturier altijd bij zich moet hebben

Een mes

Een goed mes is een waardevol werktuig. Je kunt het gebruiken om hout te snijden, brandmateriaal voor een vuur te bereiden, kleren te repareren en vallen te maken. Een klein mes is beter dan niets, maar misschien wil je ook een multitool meenemen als je er een hebt.

Een kompas

Als al het andere mislukt heb je een kompas nodig om de weg terug te vinden of te weten te komen waar je heen gaat. Als het de laatste tijd helder genoeg weer is geweest, probeer dan de zon te gebruiken, evenals eventuele andere oriëntatiepunten die je af en toe ziet (bv. bergen). Uiteindelijk zal iemand merken dat je vermist bent en dan komen ze je zoeken – hopelijk met een kaart!

Waterdichte lucifers/aansteker

Lucifers zijn betrouwbaarder, maar een aansteker is gemakkelijker in het gebruik. Hoe dan ook, deze voorwerpen helpen je vuur te maken en een signaal voor hulp te geven als dat nodig is.

Kaarsen

Niet zomaar kaarsen – die lang meegaan! Ik ben dol op de soort die bedoeld is voor in de badkuip (ze zijn altijd verkrijgbaar bij dollar stores). Ze kunnen gebruikt worden om licht of warmte te geven (als je ze brandt in zo’n kaarsenhouder met een aluminium scherm), maar ook om warmte te geven tijdens koude nachten.

Voedsel

Sommige mensen houden van beef jerky; anderen geven de voorkeur aan mueslirepen. Jerkies zijn goede snacks omdat ze lekker smaken en in hun eigen wikkel komen (om allerlei ongewenste dingen buiten te houden). Ik ben eigenlijk meer voorstander van zelf maken voedsel, om eerlijk te zijn. Ik ben vegetariër en maak mijn eigen jerky door groenten te dehydrateren — het is gezonder en voedzamer dan de vlezige soort. Je kunt ook je eigen mueslirepen of trail mix maken met allerlei soorten gedroogd fruit, noten en zaden.

Een eerste hulp kit

Niemand plant dat hij gewond raakt als hij de wildernis in trekt, maar verwondingen gebeuren wel degelijk! Pak verband in voor het geval je je snijdt. Je moet ook pijnstillers meenemen als je die nodig hebt. Neem zeker ook medicijnen tegen spijsverteringsproblemen mee, middelen tegen diarree en koortsverlagers zoals acetaminophen (Tylenol), ibuprofen of aspirine. Stop ten slotte een hersluitbaar plastic zakje in je EHBO-doos met instructies over wat te doen als iemand door een dier gebeten is.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen