Tips

3 populaire soorten bergen voor bergbeklimmers

Bergbeklimmers worden vaak geïnspireerd door de hoogten en schoonheid van bergen. Ze zijn meestal ook niet zo gecharmeerd van het idee de hele dag in een bureaustoel te zitten en toe te kijken hoe de muren van hun hokje met het jaar dichter bij elkaar komen. Maar voor je je hand opsteekt om je als vrijwilliger voor een bergbeklimmingsexpeditie op te geven, neem je de tijd om na te gaan welke soort berg het meest geschikt voor je is. Wat volgt zijn beschrijvingen van drie verschillende soorten

Wolkenkrabber

De eerste soort wordt een “wolkenkrabber” genoemd omdat hij zo hoog oprijst dat hij begint te lijken op iets uit een rendering van een architect of misschien zelfs gewoon een tekening uit je favoriete stripboekenserie. Dit soort bergen bieden een geweldig uitzicht, maar ze kunnen moeilijk en gevaarlijk zijn als je de weg niet kent. Ze zijn ook niet erg leuk om van terug naar beneden te komen.

Twin Peak

Een wolkenkrabberberg is vaak niet meer dan een grote heuvel die aan één kant een extreem lange en gevaarlijke glijbaan lijkt te hebben. De tweede soort berg, bekend als een “twin peak”, stelt twee bergen voor die bijna precies even hoog zijn. Het beklimmen van dit soort bergen is gemakkelijk omdat je je geen zorgen hoeft te maken of je wel de goede kant op gaat, maar ze kunnen vermoeiend zijn omdat er niets interessants te zien is tot je helemaal boven bent.

Vulkaan

De derde soort heet een “vulkaan” omdat hij heet en rokerig uit de grond komt, als iets wat iemand gaaf vond genoeg om in een videogame te stoppen. Deze bergen zijn het interessantst om te beklimmen, maar ook het gevaarlijkst. Je moet oppassen dat je niet in de kokend hete lava valt, en je moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van je route.

Dus welke is geschikt voor jou? Als je op zoek bent naar avontuur, ga dan voor een vulkaan. Wil je een gemakkelijke klim met mooie uitzichten, ga dan voor een Twin Peak. Maar als je iets echt uitdagends zoekt, ga dan voor een wolkenkrabberberg. Zorg er alleen voor dat je goed voorbereid op pad gaat – het heet niet voor niets “the death zone”!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen