Tips

Hoe kun je het beste water filteren?

Er zijn veel verschillende manieren om water te zuiveren. De meest gebruikelijke methoden zijn het water koken, een filter gebruiken (zoals een Brita), en ontsmetten met chemicaliën zoals jodium. Elk van deze methoden heeft zijn voor- en nadelen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze verwijderen geen virussen!

Een virus is een besmettelijke stof die met het blote oog niet te zien is; het is te klein voor ons om zonder speciale apparatuur te zien. Virussen veroorzaken ziekten als de griep of polio. Als je besmet water drinkt van een andere methode dan UV desinfectie, kunnen er virussen in verscholen zitten die je ziek maken! Dus als je leidingwater schadelijke bacteriën of parasieten bevat, zal koken niet helpen.

Hoe water filteren in het wild?

Het zuiveren van drinkwater is waarschijnlijk het meest cruciale stuk kennis voor backpackers, jagers of iedereen in zelfs de meest elementaire overlevingssituatie. Het is van vitaal belang dat u een goed begrip heeft van de verschillende methoden voor het zuiveren van water. Water is voor zowat alles nodig, en als je de basis kent van het zuiveren van het water dat je vindt, ben je mijlenver voor op de gemiddelde persoon. Elke lokale stroom, waterreservoir of meer wordt een essentiële hulpbron die u kunt gebruiken om te overleven.

Het belang van weten hoe je water moet zuiveren

Bij een grote ramp waar de basisvoorzieningen waarop u in uw dagelijks leven vertrouwt niet voor u beschikbaar zijn, zal kennis van zelfvoorziening van cruciaal belang zijn. Voedsel en water zijn het meest cruciaal voor je overleving. Mensen kunnen een paar weken zonder voedsel, maar slechts een paar dagen zonder water. Als je een manier kunt vinden om aan vers water te komen, dan heb je net een hele tijd voor jezelf en je gezin gekocht om de rest uit te zoeken.

Dus waarom kun je niet gewoon uit een beekje drinken als je water nodig hebt? Dat komt door bacteriën, virussen en chemische verontreinigende stoffen. Iets eenvoudigs als hertenkeutels stroomopwaarts van waar je je drinkwater haalt, kan je ernstig ziek maken of zelfs dodelijk zijn.

Ziekten die het gevolg kunnen zijn van het drinken van ongezuiverd water zijn Giardia, Cholera, Buiktyfus, E-Coli en Dysenterie. Dit zijn allemaal zeer ernstige ziekten, dus zorg er altijd voor dat u veilig water drinkt.

Waar bronnen van water te vinden

Waterbronnen zijn op veel plaatsen te vinden, zowel binnen als buiten uw huis. Overweeg voor waterbronnen in uw huis te controleren hoeveel water er nog in de waterleidingen, boiler, toiletten en aquariums zit. Controleer voor bronnen buiten uw huis of er meren, vijvers, rivieren of andere wateren in de buurt zijn. Natuurlijk hebben de meeste van deze bronnen een bepaalde zuiveringsmethode nodig om ze veilig te maken om te drinken. Hieronder bespreken we de meest voorkomende potentiële waterbronnen buitenshuis en de kwaliteit van het water in elke bron.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen